Opti-Free Replenish (300 ml)

Kontaktlinseløsninger
79 NOK
Henter lagerinformasjon.
- +

Informasjon

Merke
Opti-Free
Produsent
Alcon
Pakkestørrelse
100 - 300 ml
Type
Multifunksjonell løsning
Produktkode
OFR300

Detaljer

Opti-Free Replenish (300 ml)

OPTI-FREE Replenish* er en multifunksjonell desinfiserende løsning for rengjøring, skylling, desinfisering og oppbevaring av linser og gjenoppretting av linseoverflaten. For silikonhydrogel og andre myke kontaktlinser.

Beskrivelse:
OPTI-FREE Replenish multifunksjonell desinfeksjonsløsning er en steril, bufret, isotonisk vandig løsning som inneholder natriumsitrat, natriumklorid, natriumborat, propylenglykol, TEARGLYDE, TETRONIC 1304 (nonanoyletylendiamin-trieddiksyre), 0,001 % POLYQUAD (polykvaternium-1) og 0,0005 % ALDOX® (miristamidopropyldimetylamin) konserveringsmidler. TTETRONIC er et registrert varemerke for BASF.

Virkninger:
OPTI-FREE Replenish multifunksjonell desinfeksjonsløsning, når den brukes som anvist, rengjør linser ved å løsne og fjerne proteiner og andre avleiringer fra linsen under desinfisering og lagring. Ødelegger skadelige mikroorganismer (bakterier) på linsens overflate.
Det kan brukes til å skylle og oppbevare silikonhydrogel og andre myke (hydrofile) kontaktlinser og til å desinfisere linser, slik at de kan oppbevares i opptil 30 dager etter desinfisering. OPTI-FREE Replenish multifunksjonell desinfeksjonsløsning krever ikke bruk av andre enzymatiske rengjøringsmidler når den brukes daglig.
OPTI-FREE Replenish multifunksjonell desinfeksjonsløsning krever ingen annen saltløsning.

Indikasjon (bruksområde): For daglig rengjøring, kondisjonering, fjerning av proteiner, kjemisk (ikke-termisk) desinfeksjon og oppbevaring av silikonhydrogel og andre myke (hydrofile) kontaktlinser, som anvist av øyelegen.

KOMFORT OG REPARASJON FOR LINSEKONDITIONERING MED OPTI FREE REPLENISH: Når du bløtlegger linser daglig, gjenoppretter OPTI-FREE Replenish multifunksjonell desinfiserende løsning linseoverflaten ved å binde en fri fuktighet til linseoverflaten, som sammen med den naturlige tåren opprettholder et tynt lag med væske på linseoverflaten hele dagen. Dette skaper en kontinuerlig barriere av væske mellom øyet og linsen, som holder linsen fuktig og behagelig å bruke hele dagen. For alle som opplever ubehag i øynene når de bruker myke kontaktlinser, gir det en økt følelse av komfort. Det holder linseoverflaten fuktig ved å gjenopprette linsen, noe som sikrer klarere syn på slutten av dagen.

Kontraindikasjoner: OPTI-FREE Replenish multifunksjonell desinfeksjonsløsning skal ikke brukes ved overfølsomhet overfor innholdsstoffene.

Generelle instruksjoner:

 1. Fjern beskyttelsesfilmen fra flaskehalsen før første gangs bruk.
 2. Vask og skyll alltid hendene før du berører kontaktlinsene.
 3. Rengjør, pleie, skyll og desinfiser linsene hver gang du tar dem ut.
 4. For å unngå å blande linser, start alltid med den samme - høyre eller venstre linse.
 5. Etter bruk må du alltid tømme og skylle linseetuiet med ny OPTI-FREE Replenish multifunksjonell desinfeksjonsvæske og la det lufttørke.

Instruksjoner for rengjøring, kondisjonering, desinfisering og fjerning av proteiner:

 • Skyll begge sider av linsen grundig (5 sekunder) med fersk OPTI-FREE Replenish multifunksjonell desinfeksjonsløsning.
 • Etterfyll ALCON-linseetuiet med ny OPTI-FREE Replenish multifunksjonell desinfeksjonsløsning.
 • Oppbevar linsen i det forseglede etuiet i minst 6 timer.
 • Etter bløtlegging kan linsene brukes på nytt.
 • For å fjerne eventuelle rester, skyll linsene med fersk OPTI-FREE Replenish multifunksjonell desinfeksjonsvæske før du setter inn kontaktlinsene.
 • Linsene kan oppbevares i et etui fylt med OPTI-FREE Replenish Multifunctional Disinfectant i 30 dager. Deretter rengjøres og skylles linsene med OPTI-FREE Replenish Multifunctional Disinfectant hver 30. dag eller før innsetting.
 • Øyelegen din kan anbefale ytterligere produkter eller prosedyrer for linsepleie basert på din individuelle tåresammensetning og dine vaner for linsebruk.
 • Følg alltid øyelegens instruksjoner.
 • Ikke endre instruksjonene for linsepleie uten først å diskutere dem med legen din.
 • Hvis legen din ber deg om å gni linsene dine, drypp noen dråper på linsene og gni deretter linsene i noen sekunder. Følg deretter instruksjonene ovenfor.

Advarsler: Det er viktig å følge instruksjonene fra din optiker og instruksjonene på esken for riktig bruk av kontaktlinser eller kontaktlinsepleieprodukter, inkludert linseetuiet. Hvis du opplever vedvarende ubehag, økt tåreflod, synshemming eller rødhet i øynene, må du ta ut linsene MED DET SAMME og oppsøke lege, da symptomene kan forverres.

Forholdsregler:

 • Bruk alltid en ny OPTI-FREE Replenish flerbruksdesinfeksjonsløsning. Gjenbruk aldri løsningen i linsene.
 • For å unngå overkontaminering må du aldri berøre flaskens dråpeteller mot noen overflate.
 • Skru lokket på igjen etter bruk.
 • Oppbevares stående ved romtemperatur.
 • Hold flasken tett lukket når den ikke er i bruk.
 • Bruk bare oppløsningen innen utløpsdatoen.
 • Kast eventuell gjenværende oppløsning seks måneder etter første åpning.
 • Skal ikke brukes til varmedesinfeksjon.

Emballasje: Filtersterilisert OPTI-FREE Replenish flerbruksdesinfeksjonsløsning er tilgjengelig i plastflasker på 60-300 ml. Det er ikke sikkert at alle pakningene er kommersielt tilgjengelige.

STERIL A
ALCON® linseetui

Alcon Laboratories (UK) Ltd.
Frimley Business Park
Frimley, Camberley
Surrey, GU16 7SR,
United Kingdom

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær blant de første som får vite om våre kampanjer og nyheter