Filtrering
Pris (NOK)
90 kr - 431 kr
Hva søker du etter?
På lager?
Merkevare
Produsent
Pakkestørrelse
Kan brukes etter åpning
Pakkestørrelse
For plan

Kontaktlinsevæske for harde linser

For å få den ideelle omsorgen for dine harde kontaktlinser trenger du de beste løsningene for permeable kontaktlinser, inkludert de fra Menicon (MeniCare og Progent), Delta og Boston. Å holde linsene rene med en universalløsning, desinfiserende løsning eller rengjøringsløsning for kontaktlinser kan hjelpe dem til å føle seg som nye hver dag.

24Produkt
 

Gasspermeable kontaktlinser er stive linser laget av slitesterk plast som lar oksygen passere gjennom linsen. Disse linsene kalles også gasspermeable linser, harde linser, harde kontakter, RGP-kontakt og oksygengjennomtrengelige linser.

De første typene stive kontaktlinser ble laget av glass, og senere, i 1936, ble en type plast kalt polymetylmetakrylat (PMMA) oppdaget og brukt som erstatning for glass. I 1971, da de første myke kontaktlinsene dukket opp, var alle linser laget av denne typen materiale. PMMA har utmerkede egenskaper, med høy motstand mot brudd og riper, og er lett å jobbe med. Ulempen med dette materialet var imidlertid at det var ugjennomtrengelig for oksygen og generelt for forskjellige gasser, mens øyet trenger en betydelig mengde oksygen.

I mellomtiden har det imidlertid blitt utviklet gasspermeable linser som inkluderer silikon, noe som gjør dem mer fleksible enn harde PMMA-linser. Silikon lar oksygen passere gjennom den harde linsen for å holde hornhinnen sunn.
Faktisk lar mange moderne harde linser mer oksygen nå hornhinnen enn de fleste myke kontaktlinser. I motsetning til stive PMMA-linser, som måtte være mindre i størrelse og med kanter vekk fra øyet for å la oksygen trenge inn, kan harde kontakter være av hvilken som helst størrelse og kan monteres nærmere øyeoverflaten uten problemer, og gir den nødvendige mengden av oksygen. De er også lettere å passe, slik at de holdes sikkert for øyet mens de driver med sport eller andre aktiviteter.

Så RPG-kontakter gir bedre syn, holdbarhet, motstand mot avleiringer, lar øynene puste, gir det klareste synet gjennom bruk, er ideelle for alle typer aktiviteter inkludert sport, kan bremse utviklingen av nærsynthet og er vannfrie. Uansett hvilke kontaktlinser du bruker, er god linsepleie også nødvendig.

For å ta vare på dem trenger harde linser sine egne spesifikke pleieløsninger. Du kan for eksempel holde dine harde kontaktlinser friske, fri for bakterier og proteinspor, ved hjelp av vaskemidler eller harde kontaktlinsedesinfiserende løsninger. Disse løsningene for harde kontakter holder øynene dine sunne under bruk, beskytter dem mot infeksjon og gir komfortabel bruk av kontaktlinser.

I tillegg til disse finnes det også daglige eller ukentlige flerbruksløsninger eller løsninger for rengjøring, desinfisering eller fuktighetsgivende harde kontaktlinser. Noen av de mest populære merkene inkluderer Boston, Delta, Menicon med MeniCare Plus og MeniCare Pure og Menicon Progent. Alle disse bekjemper tørre øyne og ethvert ubehag som linser kan skape.