Artelac Rebalance (10 ml)

Øyedråper
69 NOK
Henter lagerinformasjon.
- +

Informasjon

Merke
Artelac
Produsent
Bausch & Lomb
Pakkestørrelse
10 ml
Type
Kunstige tårer
Kan brukes etter åpning
2 måneder
Produktkode
ART_REB_10_ML

Detaljer

Artelac® Rebalance øyedråper (10 ml)

Bruksanvisning / pakningsvedlegg

Les bruksanvisningen nøye - den inneholder viktig informasjon om bruken av produktet. Hvis du har spørsmål, spør apoteket, legen, øyelegen eller kontakt oss.

BAUSCH+LOMB
Artelac® Rebalance

0,15 % natriumhyaluronater, 0,5 % polyetylenglykol 8000 (PEG 8000) og essensielle elektrolytter.
Tiltenkt bruk: øyefukting og fukting av permanente linser.

Hva er Artelac® Rebalance?
Artelac® Rebalance er en klar, rosa øyedråpeoppløsning som inneholder 0,15 % natriumhyaluronat, 0,5 % polyetylenglykol 8000 (PEG 8000), kaliumklorid, kalsiumklorid, magnesiumklorid, natriumklorid, vitamin B12, vann til injeksjonsvæsker, borsyre og Oxyd (et mildt konserveringsmiddel som omdannes til vann, oksygen og salt på overflaten av øyet).
Den kan brukes opptil 2 måneder etter åpning.

Hvordan skal jeg bruke Artelac® Rebalance?
Artelac® Rebalance er øyedråper for lindring og beroligelse av vedvarende symptomer på tørre øyne.
Artelac® Rebalance er kompatibel med alle typer myke og stive kontaktlinser under bruk og forbedrer komforten ved bruk av kontaktlinser gjennom hele dagen.

Når skal Artelac® Rebalance brukes?
Artelac® Rebalance er formulert for å holde seg på overflaten av øyet og gi langvarig fuktighet for alle symptomer på tørre øyne ved å supplere naturlig tårevann med essensielle ingredienser. Det er et ideelt produkt for alle som opplever et bredt spekter av tørre øyesymptomer som trette, stressede, brennende og/eller rennende øyne.

Tørre øyne kan forårsakes av
ytre faktorer, som utstrakt bruk av datamaskiner, klimaanlegg, sigarettrøyk, vindfulle utendørsmiljøer og bruk av kontaktlinser.
Andre faktorer, som visse medisiner (f.eks. p-piller, antihistaminer, betablokkere, krampestillende midler og diuretika) eller visse sykdommer som spiller en rolle i utviklingen av tørre øyne.

Hvor ofte og hvor lenge skal jeg bruke Artelac® Rebalance?
Påfør 1 dråpe Artelac® Rebalance i øyet 3-5 ganger daglig, oftere om nødvendig. Artelac® Rebalance kan brukes hver dag så ofte som nødvendig.

Hvordan skal jeg bruke Artelac® Rebalancet?
Vask hendene før du bruker produktet.
1. Fjern beskyttelseshetten fra enden av flasken før hver bruk. Pass på at tuppen av flasken ikke berører fingeren din.
2. Bøy hodet litt bakover og bruk den frie hånden til å trekke det nedre øyelokket forsiktig ned med fingeren og hold flasken loddrett over øyet med munnstykket pekende nedover. Klem deretter forsiktig på flasken slik at en dråpe kommer ut.
Unngå at toppen av flasken kommer i kontakt med øynene eller fingrene for å unngå mulig forurensning av oppløsningen.
3. Sett på korken etter hver bruk.

Når skal Artelac® Rebalancet ikke brukes?
Ikke bruk dette produktet hvis du er overfølsom overfor noen av innholdsstoffene.

Viktig informasjon om bruk av Artelac® Rebalance?
Lokale overfølsomhetsreaksjoner er rapportert i svært sjeldne tilfeller. I slike tilfeller skal behandlingen avbrytes.
Ikke berør øyeoverflaten med enden av flasken for å unngå mulig skade på øyeoverflaten eller forurensning av oppløsningen.
Vent ca. 15 minutter før du bruker et annet øyemedisinsk produkt.
Må ikke brukes etter utløpsdatoen.
Skal ikke brukes hvis emballasjen eller flasken er skadet.
Kast Artelac Rebalance etter 2 måneder fra datoen for første åpning.

Oppbevaring av Artelac® Rebalance
Oppbevares ved +2°C til +25°C og beskyttes mot lys!

Distributør:Bausch & Lomb UK Ltd.,
106 London Road,
Kingston upon Thames, KT2 6TN

Artelac® Rebalance inneholder nøkkelingredienser som finnes i øyet og i tårer. Disse inkluderer natriumhyaluronat, som binder vann, næringsstoffer og rensede ioner (f.eks. kalium, magnesium, natrium og kalsium) til øyets overflate for å fukte og lindre symptomer. Artelac® Rebalance inneholder også et fuktighetsgivende tilsetningsstoff for å forlenge varigheten av fuktigheten.

Hvem anbefales det for?
I eldre alder avtar tåreproduksjonen, noe som kompenseres av at øyelokkene henger, slik at færre tårer fordamper når øyehulen blir smalere. Hormonelle endringer i forbindelse med overgangsalderen, visse sykdommer (f.eks. diabetes), bruk av visse medisiner (f.eks. beroligende midler, prevensjonsmidler) kan også forårsake tørre øyne.

Hvorfor er det slik?
Ved vedvarende tørre øyne er følelsen av fremmedlegemer, følsomhet for lys, tunge øyelokk og rødhet i øynene ekstremt ubehagelige problemer. De underliggende årsakene kan ikke alltid endres, men det finnes løsninger for å lindre symptomene! Artelac® Rebalance brukes best for å lindre symptomene på vedvarende tørre øyne forårsaket av kronisk tåremangel og for å berolige øynene.

Fordeler med produktet
Artelac Rebalance brukes best for å lindre symptomene på vedvarende tørre øyne forårsaket av kronisk tåremangel og for å berolige øyet. Kronisk tåremangel kan ha en rekke årsaker, for eksempel betennelse og dysfunksjon i tårekjertlene, dysfunksjon i øyelokkene, sensoriske forstyrrelser og/eller dårlig tåreproduksjon.

Når en eller flere av disse faktorene svekker tåreproduksjonen, kommer tårefilmen i ubalanse og kan føre til en rekke ubehagelige plager og symptomer: betennelse i øyeoverflaten, rødhet, brennende følelse i øyet, tørrhet, lysfølsomhet, tretthet, sandfølelse i øyet og smerter, som ubehandlet kan føre til ytterligere betennelse og skade på hornhinnen. Visse medisiner (som prevensjonsmidler, antihistaminer, betablokkere, krampestillende midler, diuretika), visse sykdommer og visse konserveringsmidler i øyedråper (som benzalkoniumklorid, tiomersal) kan også spille en viktig rolle i utviklingen av tørre øyne og hornhinneskader.

På grunn av tåreproduksjonsforstyrrelsens komplekse natur er det begrensede behandlingsalternativer; de mangefasetterte ingrediensene i Artelac Rebalance er imidlertid formulert for å gi langvarig lindring av symptomene på tørre øyne. Det erstatter den naturlige tårefilmen og dens essensielle komponenter for å sikre riktig funksjon. Artelac Rebalance bidrar til å stoppe kjeden av hendelser som fører til symptomer på tørre øyne, ved å fukte øyet og beskytte overflaten.

Artelac® Rebalance bidrar til å stoppe kjeden av hendelser som fører til symptomer på tørre øyne, ved å fukte øyet og beskytte overflaten. Den inneholder et skånsomt konserveringsmiddel (Oxyd®) som bryter ned tårene til sine naturlige bestanddeler (oksygen, vann og salt) når de når øyets overflate. Artelac® Rebalance er enkel å bruke og tolereres godt, selv med kontaktlinser.

Sykdommer:

Kronisk tåremangel
Kronisk tåreflod kan ha en rekke årsaker, inkludert betennelse eller dysfunksjon i tårekjertelen, øyelokksproblemer og persepsjonsforstyrrelser.

Hormonelle endringer
Hos kvinner synker androgennivået i overgangsalderen, noe som øker risikoen for å utvikle aldersrelaterte tørre øyne.

Revmatologiske sykdommer
For eksempel leddgikt, gikt.

Andre helseproblemer
Diabetes mellitus, allergiske sykdommer, eksem, dermatoser, smittsomme sykdommer.

Øyeoperasjoner
Langvarig lindring av tørre øyesymptomer kan være nødvendig for å lette rehabilitering etter operasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær blant de første som får vite om våre kampanjer og nyheter